2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szijjártó Péter: a házakat nem lehet politikai ideológiákkal befűteni - Videó

A külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel egy budapesti nemzetközi konferencián hangsúlyozta, hogy nagyon kemény másfél-két évet tudhatunk magunk mögött, amely során a járvány egészségügyi és gazdasági hatásait igyekezett mindenki kezelni, ám mindez elterelte a figyelmet olyan fontos témákról, hogy az energiaellátás biztonsága forog kockán Európában.

Kiemelte, hogy Magyarország felelősségteljes energiapolitikát folytat és jó ideje kongatja a vészharangot, ám azok akik politikai kérdést csináltak az energiaellátásból és ellenezték az atomenergia használatát is folyamatosan kritizálták hazánkat. 

Szijjártó Péter előadásában kiemelte, hogy mindannyian tényként kezeltük a kontinens biztonságos energiaellátását és ez hiba volt, ugyanis ez nem tény, ez olyasmi, amiért folyamatosan dolgozni kell.  A miniszter azt is leszögezte, hogy az elmúlt tíz- tizenkét évben felelősségteljes és átfogó energiapolitikát folytatott Magyarország és folyamatosan kongatta hazánk a vészharangot, jeleztük, hogy a kontinens energiaellátásának biztonsága a huszonnegyedik órában jár.

Szijjártó Péter arra is rávilágított, hogy hatalmas hiba volt az unió részéről ideológiai és politikai kérdést kreálni az energiaellátásból, hiszen a házakat télen nem lehet ideológiákkal befűteni, ahhoz biztonságos gázellátásra van szükség. Szólt az atomenergiallenességről is, amely szintén nem szolgálja a kontinens energiabiztonságát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató