2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Die Welt: Orbán hatalmát nem csak a brüsszeli konfliktusok veszélyeztetik

A német napilap szerint legutóbb Joe Biden „karcolta meg Orbán erős imázsát”.


 
A Die Welt német napilap arról írt, hogy szerintük Orbán Viktor hatalmát nem csak a brüsszeli konfliktusok veszélyeztetik. Meglátásuk szerint legutóbb Joe Biden is tett arról, hogy „megkarcolja Orbán erős imázsát”. Szerintük ezt bizonyítja, hogy a Závecz Research Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása négy pontos baloldali előnyt mért a Fidesszel szemben.

A cikk megemlítette azt is, hogy Manuel Campos Sánchez-Bordona múlt csütörtökön azt javasolta, hogy a bíróság utasítsa el Magyarország és Lengyelország jogállamisági mechanizmussal szemben benyújtott panaszát, ami szerintük nagy valószínűséggel be is fog következni, 

így a Bizottság képes lesz azoktól az országoktól megvonni támogatásokat, amelyek megsértik a jogállamiságot.

A német napilap idézte Moritz Körner (FDP) Európa Parlamenti képviselőt, aki szerint „Orbán szereti magát befolyásos politikusnak beállítani, aki fontos szerepet játszik Brüsszelben. Ezt a mesét megcáfolná, ha nem tudná megakadályozni a jogállamiság megsértése miatti szankciókat”. Andreas Bock a Külkapcsolatok Európai Tanácsának Magyarország-szakértője rámutatott arra, hogy Márki-Zay miért lehet esélyes a jövő évi választásokon Orbánnal szemben. A szakértő szerint Márki-Zay ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyek egykor népszerűvé tették Orbánt. „Ez teszi őt alternatívává a csalódott Fidesz-szavazók számára” – írták.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató