2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin-Biden online-csúcs - Biden elfelejtette bekapcsolni a mikrofonját, ezért integetett

Zavartan integetett az amerikaiak elnöke.

Megkezdődtek a megbeszélések Vlagyimir Putyin orosz elnök és amerikai kollégája, Joe Biden között, ahol a páros várhatóan egy sor kérdésről tárgyal majd, többek között arról, hogyan lehet az Ukrajnával kapcsolatos, egyre súlyosbodó ellentétet enyhíteni - írja az Rt.com.

Az online csúcstalálkozó azzal kezdődött, hogy Joe Biden kuncogva azt mondta, sajnálja, hogy nem találkoztak a legutóbbi G20-as találkozón. Biden hozzátette, reméli, hogy legközelebb személyesen is találkoznak majd. Az orosz elnök csak virtuálisan beszélt a világ vezetőinek októberi találkozóján, a Kreml akkor az országban súlyosbodó Covid-19 járványra hivatkozott.

A televíziós bemutatkozást követően a két vezető négyszemközti megbeszélést folytat. Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint a megbeszélés "addig tart, amíg szükséges". Érthetően számos terület szerepel majd a napirenden, köztük az amerikai félelmek, miszerint Oroszország invázióra készül a szomszédos Ukrajnában, amit Moszkva következetesen tagad.

A találkozó egy kínos jelenettel kezdődött, Biden elfelejtette bekapcsolni a mikrofonját, zavartan integetett Putyinnak...

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató