2022. január 27. - Angelika
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Az LMP felszólította Orbán Viktort: Állítsa meg az élelmiszerárak emelkedését

Az LMP azt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy állítsa meg az élelmiszerárak emelkedését.Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt társelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy novemberben 7,4 százalékos volt az infláció, amivel tizennégy éves csúcs dőlt meg.

Az LMP szerint ebben a helyzetben legalább az alapvető élelmiszerek árát vissza kellene fogni az áfa csökkentésével, vagyis a 27 százalékos mérték 5 százalékra mérséklésével.

Szerinte ez legalább átmenetileg megoldást jelentene azoknak a százezreknek, akiknek az étel megvásárlása is gondot jelent.

Kanász-Nagy Máté azt mondta: jövőre éves átlagban 5 százalékos infláció várható, ami nemcsak a nyugdíjak, de a bérek emelkedését is "megeszi". Érdemi változást ebben a helyzetben szerinte az elhibázott orbáni gazdaságpolitika kijavítása, vagyis egy kormányváltás hozna.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy az elmúlt tíz évben a nyugdíjminimum nem emelkedett, és messze az állami vezetők jövedelme nőtt a legnagyobb mértékben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató