2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Trump megharagudott a hálátlan Netanjahura: Baszódjon meg, a választások óta nem beszéltem vele

A lap szerint a volt amerikai elnök bepöccent az egykori izraeli kormányfőre, mert szerinte az elsők között gratulált Joe Bidennek a megválasztása után.

„Nem beszéltem vele azóta (hogy gratulált Joe Bidennek). F*** him!”

– ezt mondta Donald Trump volt amerikai elnök Benjamin Netanjahu egykori izraeli miniszterelnökről Barak Ravid politikai újságírónak, aki Trump's Peace címen könyvet írt az Ábrahám megállapodásokról. Ebben szó van a két állam vezetőjének viszonyáról, eszerint a kettejük közötti kapcsolat nem volt olyan szoros, mint amilyennek látszott.

Az interjúból kiderül, Trump nagyon zokon vette, hogy Netanjahu gyorsan gratulált Joe Biden egy évvel ezelőtti győzelméhez. Az ugyan tény, hogy a közel-keleti vezetők közül ő volt az első, de az újságírók  megjegyezték, Netanjahu valójában csaknem egy hónappal Biden megválasztása után telefonált, miután már hívták a megválasztott elnököt Franciaország, Németország, Kanada, az Egyesült Királyság és Írország vezetői is.

Tump úgy érzi, Netanjahu elárulta őt, annak ellenére, hogy mindent megtett érte négyéves hivatali ideje alatt. „Bibi maradhatott volna csendben. Szörnyű hibát követett el. Kedveltem Bibit, még mindig kedvelem Bibit. De szeretem a lojalitást is” – fogalmazott a volt amerikai elnök.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató