2022. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.5
USD : 369.4
Időjárás ikon19°13°

Bécs: a kötelező oltás ellen tüntettek

A rendőrség szerint mintegy 15 ezer ember gyűlt össze szombaton a bécsi Heldenplatzon tartott gyűlésen. A jobboldali FPÖ vezetője, Herbert Kickl ellenállásra szólított fel a februártól tervezett kötelező védőoltás ellen.

Az ellenzéki vezető azt mondta, hogy ez az intézkedés, valamint a be nem oltott személyek határozatlan idejű bezárása "az emberiség elleni támadás". "Ez a kormány szadista módon viselkedik" - mondta támogatóinak a jobboldali populista.Ausztriában holnaptól véget ér az országos zárlat, óvatos nyitásra készülnek, de a tervek szerint februártól kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást felvenni mindenkinek, akinek egészségügyi állapota ezt lehetővé teszi.

A kormány az öt parlamenti pártból négynek a támogatását élvezi a kötelező oltás bevezetése.

Súlyos büntetésekkel sújthatják azokat, akik megtagadják az oltást. A fertőzések száma egyébként jelentősen csökkent a szigorítások hatására, ráadásul az oltási arányt is sikerült megnövelni.Az elmúlt hetekben már több nagy tüntetés is volt Bécsben a kormány víruspolitikája ellen. Mindegyik tüntetésen több mint 40 000 ember vett részt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató