2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hollik: százezrek fizetését sodorná veszélybe a baloldal a minimálbér megszüntetésével

Nem lennénk a baloldali média helyében mikor védeni kell Márki-Zay Péter botrányosabbnál botrányosabb kijelentéseit. Valószínűleg ezért döntöttek ők is a magyarázkodás helyett az elhallgatás mellett, így nem meglepő, hogy a homofób és antiszemita kijelentései mellett arról sem számoltak be, mikor kijelentette, hogy eltörölné a minimálbért. Azonban mi nem hallgatunk, ahogy a kormány is kiáll a magyar emberek mellett. Hollik István nyilatkozatban hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen katasztrofális következményekkel járna a minimálbér megszüntetése.

Hollik István szerint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentése, amely szerint nem tartja feltétlenül szükségesnek a minimálbért, azt jelenti, hogy meg akarja azt szüntetni. Ezzel pedig veszélybe sodorná annak a több százezer embernek a fizetését, aki minimálbért vagy éppen garantált bérminimumot keres – mondta, hozzátéve: a minimálbér az a törvényben meghatározott legkisebb munkabér, amelyet minden, teljes munkaidőben dolgozó munkavállalónak köteles megadni a munkaadó.

E törvényi kötelesség megszüntetésével a baloldal kiszolgáltatná a dolgozó embereket a vállalatoknak, a nagy multiknak

– közölte. Hollik István a magyar emberek, a vállalkozások és a kormány 12 év alatt elért közös eredményének nevezte, hogy hetvenháromezerötszáz forintról 2022-re bruttó kétszázezer forintra emelkedik a minimálbér.

Ez közös eredmény, sok munka van benne

– fogalmazott, hozzátéve, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azzal, hogy megszüntetné a minimálbért, ezeket a közös eredményeket veszélyeztetné.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató