2022. január 25. - Pál
EUR : 358.7
USD : 316.7
Időjárás ikon-5°

Márki-Zay eltörölné a minimálbért is

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint ha a kormány felemelné a minimálbért vagy drágábbá tenné a magyar munkaerőt, azzal végtelen nyomort teremtene.
 
Márki-Zay Péter, az ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje azt reméli, hogy kormányváltás esetén elmarad a bérek és a nyugdíjak nagyobb arányú emelése – írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint Márki-Zay Péter olyan, mint akit beprogramoztak a globalista erők, mert mindenféle közgazdasági ismeret nélkül nyilatkozik. Márki-Zay Péter, a balliberális oldal miniszterelnök-jelöltje azzal büszkélkedett az egyik videós bejelentkezésében, írják, hogy ő Amerikában és Kanadában élt. Tehát ő olyan családfő, aki ismeri a külföldi példákat. Majd jelezte: ha a magyar kormány felemelné a minimálbért vagy drágábbá tenné a magyar munkaerőt, azzal nem jólétet, hanem végtelen nyomort teremtene. Elmondta,

reméli, hogy a baloldal kormányon nem emeli a kétszeresére a béreket és a nyugdíjakat.


Márki-Zay Péter szerint ugyanis a legnagyobb hiba, amit elkövetett az elmúlt harminc évben bármelyik miniszterelnök, az Medgyessy Péter száznapos szociális programja volt, írja a lap. Ezt egyenesen tragédiának nevezte. „Hiszen az olyan egyensúlyhiányt alakított ki a költségvetésben, amiből adódóan azután Gyurcsány Ferencnek hazudoznia és kormányzás helyett bűvészkednie kellett a számokkal. Ezért Gyurcsány belebukott a kormányzásba, majd Bajnai Gordonnak olyan megszorításokat kellett csinálnia, amelynek következtében a Fidesz kétharmaddal hatalomra került” – magyarázta.

A Magyar Nemzet hangsúlyozza: az Orbán-kormány elmúlt három ciklusa alatt 74 százalékkal nőtt a hazai minimálbér és 87 százalékkal a bérminimum vásárlóértéke. Ennél magasabb dinamikát ezen időszak alatt egyedül Litvánia tudott felmutatni. Ehhez képest

2002 és 2010 között Magyarország volt az egyetlen ország Európában, ahol csökkent a minimálbér reálértéke.

Ha az átlagbért nézzük, akkor azok vásárlóereje tíz év alatt több mint hatvan százalékkal emelkedett, írják. Hozzáteték: a gazdasági növekedés rekordokat dönt, ahogy a foglalkoztatás is, miközben a szegénység kockázatának kitettek aránya jóval az uniós átlag alá csökkent. Annak köszönhetően emelkedtek a bérek és a nyugdíjak Magyarországon 2010 óta, hogy a gazdaság teljesítménye megtermelte a pluszpénzt, hangsúlyozzák. Nem adósságra épült tehát a keresetek emelése, szemben a balliberális kormányzás időszakával.Mintha „beprogramozták volna Márki-Zayt”

„Márki-Zay Péter olyan, mint akit beprogramoztak a globalista erők, mert mindenféle közgazdasági ismeret nélkül nyilatkozik. Egy az egyben mondja vissza a nemzetközi mantrát. A patrióták, így a magyar kormány is ezzel szemben azt tartja szem előtt, hogy a megtermelt jövedelemből minél több maradjon itthon.

A globalisták érdeke pedig az, hogy minél több pénzt vigyenek el az országból.

Két teljesen külön világ áll egymással szemben” – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre. A közgazdász hangsúlyozta: ahhoz, hogy több jövedelem termelődjön, keresletet kell növelni az országban. Ezt a bérből és fizetésből élők teszik meg, másodsorban pedig a nyugdíjasok. A vállalkozások pedig begyújtják a rakétát, de ehhez is a bérek növekedésére van szükség.

„Ez nem tetszik a globális hatalmaknak, hiszen ők a jövedelmek elszippantásában érdekeltek. Ehhez az kell, hogy a pénzt elsősorban adókkal elvegyék ezektől a szereplőktől. Majd eladósítják az államkasszát, és jöhetnek a megszorítások. Márki-Zay Péter ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel, de senki ne feltételezze róla, hogy a saját gondolatait fogalmazza meg” – magyarázta a szakértő.

Medgyessy Péter politikájában volt még nyoma a baloldali gazdaságpolitikának, Gyurcsány Ferenc meg is puccsolta.

Meg kell érteni, hogy a globális erők nem hagynak szabad területet egyetlenegy tagállamnak sem, helytartó kormányra van szükségük, amely az ország szuverenitásának a végét jelentené” – tette hozzá Boros Imre.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató