2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Meglépett négy kameruni kézilabdázó a spanyolországi vb alatt

Nyomoznak a spanyol rendőrök négy kameruni játékos után, akik a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság alatt tűntek el.


 
A hatóság közlése alapján a kameruni küldöttség csütörtökön jelentette be a kézisek eltűnését, de ennek először nem tulajdonítottak kiemelt figyelmet, miután szobájukban nem volt nyoma dulakodásnak és személyes holmijukat sem találták. A rendőrségi szóvivő kiemelte: jelenlegi ismereteik alapján úgy vélik, hogy a játékosok önszántukból távoztak a válogatott szállásáról. Hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy hol tartózkodhatnak.
 
A vb csoportkörében Kamerun három vereséget szenvedett – kikapott az oroszoktól, a szerbektől és a lengyelektől is –, így az alsóházi rájátszásban folytathatta szereplését, amelyben eddig Angolával szemben maradt alul 35–24-re, ezt követően pedig Üzbegisztánnal és Iránnal találkozik.
 
A sportvilágban nem egyedi eset, hogy sportolók, versenyzők nagy esemény közben hagyják el honfitársaikat, és kérnek menedékjogot a rendező országtól arra hivatkozva, hogy hazájukban rosszak az életkörülmények. Így tett az a hét kameruni sportoló is, aki a 2012-es, londoni olimpia idején tűnt el.
 
Forrás: hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató