2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gattyán: Kétharmadot én tudok elérni az ellenzéknek erre nincsen esélye

Hosszú interjút adott a Forbesnak Gattyán György, a magyar dollármilliárdos, aki nemrég közéleti plakátokon tűnt fel, és egyelőre senki sem érti, hogy mit akarhat az internetes vetkőzésből nemzetközi cégbirodalmat építő 51 éves vállalkozó. Az interjú legerősebb mondatai következnek.

A legérdekesebb mondatok a politikához kötődtek. Viszont éppen ez az a terület, ahol Gattyán továbbra is nagyon homályosan fogalmaz. Annyi a lényeg, hogy van egy digitalizációs javaslatcsomagja, amivel az a célja, hogy Magyarország hatalmasat lépjen elő a digitalizáció, pl a digitális oktatás területén. Ennek a csomagnak a megvalósításához keres létező pártokat, vagy ha ilyet nem talál, akkor saját pártjával tervezi végigvinni a programját.

Az interjúban azt mondja, hogy egyébként már van bejegyzett pártja is arra az esetre, ha senkinek sem kellene a programja. A párt nevét viszont nem volt hajlandó elárulni, ahogy azt sem, hogy kik lehetnek a párt ismertebb tagjai. De nézzünk pár konkrét idézetet!

Az ellenzéki összefogásról:

- „Kétharmadot az ellenzéki összefogás véleményem szerint sosem fog összeszedni. Nekem erre most nagyobb az esélyem.”

- „Ha a számokat nézzük, nekik lehetetlen összeszedni a kétharmadot azzal a múlttal, amit cipelnek. Nem azt mondom, hogy nekem lehet, hanem hogy sokkal több esélyem van rá, mint nekik.”

- „Teljesen mindegy, melyik múlt kormányoz. Az ellenzéki összefogás egy félreértés, kinek van ott valójában ereje? A DK-nak és a Jobbiknak. A többi párt 2 százalék körül van. Ennyit én három hónap alatt simán összeszedek, ők meg 4-8-12 év alatt érték el. Elnézést, hogy megmertem jelenni.”

A digitalizációs tervein túli politikai ambícióiról nem sok derült ki, de egy konkrét intézkedést bedobott arra az esetre, ha hatalomra kerülne: „Az első intézkedésem az lesz, hogy vezessük be Magyarországon is, hogy miniszterelnök valaki csak maximum két ciklusig lehet, ugyanígy miniszter is”. A miniszterelnöki pozíciót egyébként nem szeretné elvállalni, maximum azért, hogy átvigye ezt az intézkedést, de az első ciklus után lemondana.

Az interjú nagy részében Gattyán azt a fajta magabiztosságot sugározta, amit az ember egy nemzetközi cégcsoport lendületes vezetőjétől elvár, ha rajta múlik, akkor pár jól irányzott mondattal bárkit el tudna intézni, mindenki megkapja nagyon határozottan a magáét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató