2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dobrev szerint Macron megígérte, hogy még a francia EU-elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust

Közös Európa vízióról, EU-s pénzekről, a magyar választások tisztaságáról egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel Karácsony Gergely főpolgármester, Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, a DK EP-képviselője és Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselő. Gyurcsányné arról beszélt, hogy a francia elnök határozott ígéretet tett arra, hogy a jogállamisági mechanizmust be fogják vezetni még a francia elnökség alatt.

A francia elnök hétfői magyarországi látogatása alkalmával egy órán át tárgyalt a négy ellenzéki vezetővel, ami után Dobrev Klára arról beszélt, hogy Emmanuel Macron határozott ígéretet tett arra, hogy még a 2022. január 1-jén kezdődő francia EU-elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust. Ez a demokratikus játékszabályok betartására kényszerít minden EU-tagországot a brüsszeli támogatás megvonásának lehetőségével – mondta a DK EP-képviselője. Az eseményről a Főpolgármesteri Hivatal is írt egy közleményt, melyben kifejtették, a találkozón szóba került a jogállami mechanizmus ügye is.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy az európai adófizetői pénzeknek a magyar embereknél, és nem az oligarchák zsebében a helye. Ezért mindennél fontosabb, hogy 2022-ben kormányt váltsunk

– írták, emellett szóba hozták a baloldal által popularizált “önkormányzatok elnyomását” is. Az ellenzék szerint ugyanis az Orbán-kormány megfosztotta bevételei jó részétől az önkormányzatokat és elsősorban Budapestet, habár erre – mint írtuk – több cáfolat is van.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató