2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay: Orbán volt már kommunista, liberális, migránstámogató, melegházasság-támogató és homofób

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint ő viszont mindig a jobboldali keresztény értékeket képviselte.

Új videóval jelentkezett Márki-Zay Péter, aki első témájának a „Szavát se higgyék a tolvajoknak!” címet adta. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a „Fidesz rágalmaira” reagálva kifejtette, hogy ő nem „szélkakas” mint Orbán Viktor, aki megfogalmazása szerint „volt már kommunista, liberális, migránstámogató és migránsellenes, melegházasság-támogató és homofób”. 

Ezzel szemben saját magáról a következőket mondta: „Ha az elmúlt éveket, évtizedeket megnézik, én mindig ugyanaz voltam, mindig a jobboldali keresztény értékeket képviseltem.” 

„Orbán Viktor nem különb Gyurcsány Ferencnél”

Márki-Zay rágalomnak nevezte azt is, hogy el akarná venni a határon kívül élő magyarok szavazati jogát, ugyanis szerinte ez egy szerzett jog, amivel kapcsolatban a baloldalon teljes konszenzus van, eszerint pedig szerzett jogot nem vesznek el. Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort egy platformra hozva úgy fogalmazott:

„Orbán és Gyurcsány esetében nem arról van szó, hogy egyik jobban vagy a másik kevésbé szerette volna jobban a határon túli magyarokat, mindkettőjüket csak egy szempont vezérelte: a szavazatmaximálás.”

Márki-Zay szerint Orbán Viktor „nem különb Gyurcsány Ferencnél”, hiszen Gyurcsány azért nem támogatta a határon túliak magyar állampolgárságát mert nem rá szavaztak volna, Orbán Viktor pedig csak azért támogatta, mert rá szavaztak. Márki-Zay Péter videóját teljes terjedelmében alább lehet megtekinteni:

 

(mandiner.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató