2022. május 23. - Dezső
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°11°

„Hét holttest hevert az ablakom alatt” – Sokkolta a helyieket a menekülő migránsok tömegbalesete

"Álprobléma"...

Borzalmas tömegszerencsétlenség színhelye a Csongrád megyei város, ahol heten vesztették életüket a hétfő éjjeli balesetben. A főút egyik házában élő Marika hatalmas csattanásra riadt fel.

A szörnyű baleset azután történt, hogy a rendőrök egy embercsempészt akartak igazoltatni, de ő inkább beletaposott a gázba. Az autó fölött a szerb férfi elveszítette az irányítást: előbb hatalmas sebességgel a Mórahalom főútján álló virágüzlet falába fúródott, végül a szomszédos lakóház kapujánál, az oldalára borulva állt meg. A sofőrrel együtt négyen úszták meg élve a tragédiát. Az embercsempészt többek között halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsítják.– Még nem aludtam, amikor meghallottam azt a borzalmas csattanást. Kinéztem az ablakon és szörnyű látvány tárult elém. Autónak már nem nevezném, amit láttam. Az egyik sérült Allahhoz imádkozott és a barátját siratta, egy másik férfi megtett néhány lépést, aztán ordítva esett össze a fájdalomtól. Azt a képet soha nem felejtem el. Hét holttest hevert az ablakom alatt. Az egyikük vérét még csak most takarították fel nemrég – emlékezett vissza kedden kora délután a könnyeivel küszködve lapunknak Varga Jenőné Marika.

A házban hárman élnek együtt, a lánya és az unokája is otthon volt. Marika szerint a sofőr látszólag nem sérült meg annyira, őt és a másik három életben maradt menekültet elvitték. A házban élőket nem engedték ki az utcára, sokáig még az erkélyajtót sem nyithatták ki.

– Néhány évvel ezelőtt még özönlöttek a házunk előtt a menekültek. Rengeteg szemetet hagytak maguk után, de senkit nem bántottak. Most már azonban egy sincs belőlük az utcán. Bevallom, félek tőlük, de egy ilyen balesetet senkinek nem kívánok. Ők is emberek voltak, nem tudhatjuk, miért hagyták hátra az otthonaikat – sírta el magát a 75 éves asszony.

Az autó hiába vájt egy hatalmas lyukat az épület falában, a virágbolt kedden már újra kinyitott. A tulajdonos a pultban állt, és a csokrok értékesítése mellett gőzerővel szervezte az épület falának újraépítését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató