2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kenderolajjal átitatott, ehető jegyeket adnak a berlini tömegközlekedésen a karácsonyi stressz ellen

A berlini tömegközlekedési vállalat (BVG) egy marketingkampánnyal próbálja tesztelni a kender társadalmi elfogadottságát – számol be róla a Berlin.de.

A péntekig tartó teszten az utasok úgynevezett „kenderjegyeket” vásárolhatnak, amelyek 24 óráig érvényesek a tömegközlekedésben.

Az újfajta jegyek ehetőek, és kenderolajjal itatták át őket.

A vállalat mindenkit megnyugtatott: ezek fogyasztása nem okoz olyan bódulatot, mint a THC-származékok, mert a jegyhez a kendernövény magját, és nem a virágját használták fel. A vállalat hangsúlyozta, hogy ez a termék teljesen legális és ártalmatlan az egészségre.

„A kenderolaj ugyanolyan ártalmatlan, mint a napraforgó-, a tökmag- vagy az olívaolaj.”

Ugyan a kenderolajnak szoktak nyugtató hatást tulajdonítani, ennek nincs semmilyen tudományos bizonyítéka. A cég egy reklámvideót is készített a jegyek népszerűsítésére, amiben azokra a közhelyekre épít, amit az emberek a kannabisz fogyasztásáról gondolnak. Az üzenet: ez a termék megoldást kínálhat arra, hogy az ember el tudja engedni magát a stresszes karácsony előtti időszakban.

A BVG vállalat egyébként elhatárolódott attól, hogy a kampányát állásfoglalásként értelmezzék a kannabisz legalizálása mellett.

A vállalat ellenzi a kábítószer-fogyasztás minden formáját, függetlenül attól, hogy az legális vagy illegális-e. Támogatják viszont, hogy a termékükhöz hasonló teljesen ártalmatlan anyagokhoz nyitottabban álljanak hozzá az emberek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató