2022. január 28. - Karola, Károly
EUR : 358.69
USD : 320.34
Időjárás ikon

Pécs egymilliárdos kárt szenved el a baloldali városvezetés miatt

Egymilliárd forintos kárt szenved el Pécs, mert a városvezetés késedelmesen nyújtotta be ősszel kérelmét a helyhatóságok rendkívüli támogatására a Pénzügyminisztériumhoz – közölte Csizmadia Péter, a Fidesz önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján a baranyai megyeszékhelyen.

Csizmadia Péter, a párt önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, a városvezetés “hanyag magatartást tanúsítva, példátlanul lekésett egy egymilliárdos kormányzati támogatásról”, a helyhatóság ugyanis nem nyújtotta be ősszel határidőre a kérelmét a pénzügyi tárcához. Ismertette: rendkívüli támogatásért az önkormányzatok évente két alkalommal fordulhatnak a Pénzügyminisztériumhoz. Pécs a nyáron határidőn belül élt is a lehetőséggel, és támogatásban részesült – mondta.

Ősszel szeptember 30-áig, rendkívüli esetben november 10-éig lehet igényelni ilyen címen támogatást – tette hozzá -, a pécsi önkormányzat azonban csak november 15-én próbált újabb pályázatot beadni, ezt azonban a határidő letelte miatt már nem tudta megtenni.

A képviselő szerint az igényelt összeg nagyon fog hiányozni a város idei költségvetéséből, ezért ki kell vizsgálni, kit, kiket terhel a felelősség a városházán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató