2022. január 27. - Angelika
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Völner Pált

Miután az Országgyűlés kedden felfüggesztette a 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, szerdán már ki is hallgatták az államtitkári posztjáról lemondott politikust a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) – tudta meg a 24.hu.

A képviselő kihallgatására szerda késő délután került sor azután, hogy napközben házkutatást tartottak nyergesújfalui otthonában. Völner Pál védője, Papp Gábor arról tájékoztatta a lapot, hogy hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják a politikust, aki ez ellen panasszal élt. Az ügyvéd elmondta,

Völner Pál vallomást tett, és következetesen tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Hozzátette, kényszerintézkedés elrendelése nem merült fel a képviselővel szemben, szabadlábon védekezhet.

Völner Pál mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész. Polt a beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

A mentelmi bizottság hétfőn támogatta a legfőbb ügyész indítványát Völner mentelmi jogának felfüggesztéséről. Völner nem jelent meg az ülésen, de egyetértett a döntéssel. A bizottság elnökének írt levelében azt állította, hogy a legfőbb ügyész indítványának számos pontja valótlan állításokat tartalmaz, ezekre a nyomozóhatóságnak fog reagálni, miután a parlament felfüggeszti a mentelmi jogát, és hivatalosan is meggyanúsítják.

Kedden, néhány perccel azután, hogy felfüggesztették mentelmi jogát, Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen, ám akkor még nem hallgatták ki, mert nem kapott még idézést, így az ügyészség szerint nem volt „időszerű” a kihallgatása.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató