2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Totális káosz Németországban: antifák támadtak egy mecsetre - Videó

Baloldali szélsőségesek felvonulása során hétfő este Lipcsében megtámadtak egy mecsetet. Négy ablakot betörtek. A rendőrség tizenegy embert tartóztatott le.

A lipcsei Eyüp Szultán mecsetet hétfő este egy tüntetés keretében támadták meg. Az Antifa közel 200 résztvevőjével zajló felvonulást az "ACAB-nap" részeként, a rendőrség elleni tüntetésként hirdették meg.

A 1312-es számsor miatt a baloldali autonóm szcéna eseményei és tüntetései minden évben december 13-án zajlanak. (December a 12. hónap, 13. napja) Az ACAB a "All Cops are Bastards" (minden rendőr egy fattyú) nemzetközi rövidítése.



A rendőrség szerint a szélsőbalos csoport kövekkel dobálta meg az épületet és petárdákat, hanggránátokat hajigáltak, a mecset négy ablakát betörték. Tizenegy embert vettek őrizetbe.

Az Islamischen Zeitung információi szerint a támadás oka feltehetően az, hogy a helyiségek a török kötődésű DITIB mecsetszövetséghez tartoznak.

Az újság tájékoztat:

"A szélsőbaloldaliak ezt az Erdoğan-kormány "meghosszabbított karjának" tekintik. Az elmúlt években több támadás is történt török származású muszlimok létesítményei ellen a baloldali radikálisok részéről, akik a mecseteket a török politika megbízottjainak vélik."

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató