2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kunhalmi az ATV-ben őrjöngött, mert brutálisan vezet a Fidesz

Az MSZP társelnöke arról beszélt, semmilyen realitása nincs a 444.hu-n megjelent közvélemény-kutatásnak, amit szerinte felelőtlenség volt ilyen formában lehozni.

Szerdán kapták kézhez az ellenzéki pártok vezetői a legújabb, egyelőre nem nyilvános közvélemény-kutatást, amit már az új, összefogott kampányközpont rendelt meg. A számok kijózanítóak - írtuk reggeli vezető hírünkben. A számok alapján brutálisan vezet a Fidesz az összefogással szemben. A teljes lakosságra nézve 46%-os a Fidesz-KDNP, és csak 32%-os az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk 5%-ot, a Kétfarkú Kutya Párt 4%-ot kapna, míg további 12% nem szavazna vagy nem árulja el, hogy kit támogatna.

Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megerősítette, hogy a kutatás az Iránytű Intézettől származik. Az MSZP társelnöke azonban azt is elmondta, hogy a kutatást sem ő, sem a pártelnök társai nem látták. Úgy tudja, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt sem kapta meg a kutatást. Szerinte irreális az eredmény, ugyanis, mint mondta, 3,6 millió szavazója sosem volt a Fidesznek. „Ezt felelőtlenség volt így, ilyen formában lehozni. Ha ezt a Magyar Nemzet írja le, akkor legyintünk rá. (...) Ennek nincs semmilyen realitása” – fogalmazott a szocialista politikus. „Nem is értem a 444-et. Leírja, hogy pártelnökként, én is, kijózanítólag hatott rám. Hát micsoda? Nem hívta fel a 444 bármelyik pártelnöktársamat?” – mondta értetlenül Kunhalmi Ágnes. Úgy véli, ez elbizonytalanítja a választókat, miközben túl vannak egy sikeres előválasztáson, és egy népszavazás kapujában vannak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató