2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Mészáros Lőrinc százmilliós támogatásával jutott új tűzoltóautóhoz a bicskei tűzoltóság

Miközben a baloldal pénzemberei inkább azon vannak, hogy növeljék vagyonukat, még akkor is, ha ehhez éppen a magyar gazdákon kell átgázolniuk, vannak még akik valóban komolyan veszik a filantróp tevékenységeket. Példa erre Mészáros Lőrinc, akinek százmillió forintos támogatásával, kétszázmillió forint összértékű járművet kaptak a bicskei tűzoltók: a Magyarországon egyedülálló, de Európában is ritkaságszámba menő, legkorszerűbb kialakítású, új tűzoltó gépjárműfecskendőt csütörtökön adták át Bicskén.

Az átadóünnepségen Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte: amikor a tűzoltók megkeresték az új gépjármű vásárlásának ötletével, nem volt kérdés számára, hogy támogatja, mert a város és a helyben élők biztonsága mindennél előrébb való. Az ajánlatkérést követően kiderült, hogy a jármű kétszázmillió forintba kerül, ami óriási kihívást jelentett, de adománygyűjtést szerveztek, megkeresték a környék vállalkozóit és az önkormányzat is adott hozzá huszonegymillió forintot. Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a bicskei telephelyű Spar Magyarország Kft. huszonötmillió forinttal gyarapította a gyűjtőszámlát, a szintén helyi Vivber Kft. két és félmilliót adományozott, míg a tűzoltóság saját tartalékából huszonötmillió forintot biztosított. A kisebb-nagyobb adományokkal a tűzoltókocsi árának csaknem fele állt rendelkezésre, a fennmaradó százmillió forintot Mészáros Lőrinc ajánlotta fel – tette hozzá. A képviselő bejelentette, hogy a tűzoltóság épületének energetikai felújítása is hamarosan elindulhat, mivel a város önkormányzata hatvanhétmillió forintnyi TOP-forrást nyert.

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa hangsúlyozta: üzletemberként és lokálpatriótaként kötelességének érzi, hogy segítse a térség fejlődését, az életkörülmények javítását, legyen szó tanulmányi ösztöndíjról, lakhatási és építési támogatásról, a közbiztonság erősítéséről vagy, mint ebben az esetben, az élet- és vagyonmentés feltételeinek biztosításáról. Úgy vélte, mindezek hiábavalók lennének, ha nincs a közösség összefogás, amivel a lehetetlennek tűnő dolgok is valósággá válhatnak.

Polgár Viktor, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság elnöke arról beszélt, hogy 2017-ben a kényszer szülte az új jármű ötletét, mivel az eddig használt jármű fecskendőjük ma már tizenhét éves, és több ezer riasztáson van túl, a többi autójuk pedig még öregebb. Rámutatott, hogy idén száznegyven éves tűzoltóságuk olyan születésnapi ajándékot kapott, ami sok tűzoltóság életében mindig álom marad. A BÖT tűzoltói a bicskei járás tizenhárom településére felügyelnek, az M1-es autópályán Biatorbágy és Tatabánya között elsődleges segítők, valamint hozzájuk tartozik az 1-es főút huszonnégy kilométer hosszú szakasza. A sajtóanyag szerint a most átadott IVECO-Magirus nehéz tömegosztályú tűzoltó gépjárműfecskendő háromezer-ötszáz liter oltóvíz és kétszázötven liter habképző anyag szállítására alkalmas. A szerkocsi egy plusz öt főt, azaz egy teljes rajt tud szállítani, az élet- és vagyonmentéshez szükséges legmodernebb eszközökkel van felszerelve.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató