2022. január 18. - Piroska
EUR : 355.89
USD : 311.53
Időjárás ikon

Orbán Viktor: Megvédtük a rezsicsökkentést, a csata folytatódni fog!

Az energiaárakat meg kell fékezni, a spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből, és a rezsicsökkentés eredményeit meg kell védeni – Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videóbeszámolója szerint ezt az álláspontot képviselte Magyarország a többi V4-es országgal közösen a pénteken kora hajnalban véget ért uniós csúcson.

A péntek hajnalig tartó tanácskozáson a magyar álláspont végig világos és következetes volt: a kormány elutasítja, hogy újabb adókat vessnek ki a magyar emberekre – hangoztatta a miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban.
 
„A legfontosabb kérdésben kis híján ölre mentünk, ez az energiaárak kérdése volt. Nem is sikerült egymással megállapodnunk.

A csehek, a lengyelek, a szlovákok és mi magyarok ragaszkodtunk ahhoz, hogy az energiaár emelését meg kell fékezni, legyen szó az áram vagy a gáz áráról”

– mondta Orbán Viktor. 
Hozzátette, „a spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből és a rezsicsökkentés eredményeit meg kell védeni. Nem szabad megengedni, hogy újabb energiaadót vezessenek be, ezúttal a lakástulajdonosokra és a gépkocsit használókra.”

„A csata folytatódni fog”

– zárta beszámolóját a miniszterelnök.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató