2024. május 24. - Eliza, Eszter
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Reagált az ügyészség Hadházy Ákos állításaira: "valótlanok és kegyeletsértők"

Magyarország Ügyészsége visszautasítja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő valótlan és kegyeletsértő állításait – írta közleményében a Legfőbb Ügyészség. 

Mint írták,

Hadházy Ákos tegnap hosszú interjút adott a Magyar Narancsnak a korrupciós bűnügyek magyarországi kezeléséről. Hasonlóan korábbi ügyészséget érintő nyilatkozataihoz, Hadházy Ákos szinte valamennyi állítása, következtetése valótlan, a tényeket elhallgató vagy eltorzító, a büntető anyagi és eljárásjogi szabályok ismeretének teljes hiányáról tanúskodó. Az ügyészség következetesen tartja magát ahhoz, hogy szakmai vitákat szakmai fórumokon folytasson le, politikai vádaskodásokra pedig ne reagáljon. Hadházy Ákos egyik mondatával azonban olyan erkölcsi mélységbe süllyedt, hogy az nem hagyható válasz nélkül.

Hozzátették:

a volt Bács-Kiskun megyei főügyész tragikus halálának összekötése a Központi Nyomozó Főügyészség által lenyomozott és jelenleg bírósági szakaszban lévő Simonka és Boldog ügyekkel nem csak a valósággal nincs köszönő viszonyban, hanem minden moralitást nélkülöző, kegyeletsértő, jó érzésű embert felháborító megnyilvánulás. Magyarország Ügyészsége visszautasítja az ilyen és ehhez hasonló rágalmakat, amelyek alkalmasak a közbizalom, a jogbiztonságba vetett hit megingatására. Az ügyészség továbbra is következetesen üldözi a bűncselekményeket – a törvényeknek és az objektív igazságnak megfelelően.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató