2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Schmuck Bözsi is rottyon van: a 444 úgy jelentette meg a cikket, hogy egy ellenzéki pártot sem kérdezett meg arról

„Az nem létezik, hogy egyik pillanatról a másikra az ellenzék támogatottsága ekkorát esik” – vélekedett az LMP társelnöke.


 
 
Mint ismert, szerdán kapták kézhez az ellenzéki pártok vezetői a legújabb, egyelőre nem nyilvános közvélemény-kutatást, amit már az új, összefogott kampányközpont rendelt meg.

A számok kijózanítóak – írta a 444.hu.

A felmérés alapján a teljes lakosságra nézve 46%-os a Fidesz-KDNP, és csak 32%-os az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk 5%-ot, a Kétfarkú Kutya Párt 4%-ot kapna, míg további 12% nem szavazna vagy nem árulja el, hogy kit támogatna.

A kutatással kapcsolatban az LMP társelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: a pártelnökök még nem látták a felmérés eredményét, de szerinte nem eshetett ekkorát az egyesült ellenzék támogatottsága.

A kampánystáb rendelte meg

Schmuck Erzsébet a műsorban úgy fogalmazott:

nem korrekt, hogy a 444 úgy jelentette meg a cikket, hogy egyetlen pártot sem kérdezett meg erről.

Legalábbis az LMP-t nem kérdezték meg – fogalmazott. Az LMP társelnöke úgy tudja, hogy az egyesült ellenzék kampánystábja rendelte meg a felmérést. Hozzátette: a pártelnökök még nem látták a dokumentumot, még nem vitatták meg az eredményeket a kutatókkal.

Az LMP társelnökét megkérdezték arról is, mit gondol az eredményekről. 

Azt gondolom, hogy itt valami nem pontos. Azért az nem létezik, hogy egyik pillanatról a másikra az ellenzék támogatottsága ekkorát esik”

– fogalmazott Schmuck. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató