2022. január 18. - Piroska
EUR : 355.89
USD : 311.53
Időjárás ikon

Trump: "A Kongresszust Izrael irányította"

Habár eddig nagy barátja volt Izraelnek a volt amerikai elnök, mégis zsidóellenes kijelentéseket tartalmazó nyilatkozatot tett.Barak Ravid, izraeli újságíróval készített interjújában arról beszélt Trump, hogy az amerikai zsidó közösség nem rajong Izraelért, inkább az evangélikus keresztének kedvelik a zsidó államot. Ez után kiemelte, hogy Izraelnek „abszolút hatalma volt a Kongresszus” felett, viszont szerinte ez megváltozott Barack Obama elnöksége idején, valamint a jelenlegi elnöknek, Joe Bidennek is köszönhetők a történtek – írja a Liner a Metro nyomán. 

„Ennek ellenére nagyon sokan szavazták rájuk (Obamára és Bidenre) a zsidó vallásúak közül. Ez pedig azt mutatja, hogy az amerikai zsidók vagy nem szeretik Izraelt, vagy egyáltalán nem érdekli őket Izrael”

– mondta Trump.

Hozzátette: „nézd meg a New York Times-t. A New York Times utálja Izraelt, teljes mértékben gyűlöli. Mégis zsidók irányítják a lapot, a Sulzberger család.”

Donald Trump 2019-ben úgy fogalmazott, hogy hűtlenek Izraelhez azok a zsidók, akik a demokratákra szavaznak. Izrael kérdése valóban megosztó az Egyesült Államokban, főleg Palesztina viszonylatában, mivel a két nemzet között már nagyon régóta húzódik a konfliktus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató