2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Vajnai vöröscsillagos maszkja mellett szó nélkül elmegy a hazai közvélemény

El tudja bárki képzelni, hogy egy stilizált horogkereszttel feszítsen egy jobboldali aktivista?

„Schiffer védence és az önkényuralmi szájmaszk Vajnai Attila Schiffer András támogatásával pert nyert a magyar rendőrség ellen. Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Vajnainak sikerült kicsikarnia egy ítéletet a bíróságból, úgy, hogy közben az őt előállító rendőrök csak a dolgukat tették. Mint ismert, a félőrült kommunista aktivista aszfaltfirkával tiltakozott egy Hitler-portré ellen. Ez a független magyar bíróság dolga.

Amit csak akkor vádolnak meg állami befolyással, amikor a jobboldalnak kedvező ítéletet hoz. A lényeg Vajnai stilizált vöröscsillagos maszkján van, ami mellett szó nélkül elmegy a hazai közvélemény. El tudja bárki képzelni, hogy egy stilizált horogkereszttel feszítsen egy jobboldali aktivista és ne legyen belőle botrány? Elképzelhetőnek tartja bárki, hogy egy stilizált horogkereszttel feszítő jobboldali aktivista mellett ott álljon egy köztiszteletnek örvendő jobboldali ügyvéd és ne legyen belőle botrány?

Ezt nevezik kettős mércének. A kommunizmus bűnei a mai napig nincsenek feltárva teljes egészében, a bocsánatkérés és a szembenézés is elmaradt. Közben a leggyilkosabb totalitárius eszme jelképeit továbbra is büntetőjogi felelősségre vonás nélkül lehet közszemlére tenni.”

Forrás: Kontra

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató