2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kabaré: A Kutyapárt szerint is, nekünk jutott a világ legócskább ellenzéke

Bár a Kétfarkú Kutyapárt felajánlotta segítségét az összefogott ellenzéknek, hogy aláírásokat gyűjtsön a Fudan-népszavazáshoz, a pártok képtelenek voltak elegendő ívet eljuttatni hozzájuk.

„Azért tényleg meg van áldva ez az ország nem csak a kormányával, hanem ezzel az ellenzékkel is” – kezdi posztját a Kétfarkú Kutyapárt, amely szervezet, bár nem vett részt az előválasztáson, most mégis felajánlotta segítségét az összefogás pártjainak, hogy részt vegyen a Fudan-os népszavazás aláírásgyűjtésében. Ezt a munkát azonban nem tudták megkezdeni, mert bevallásuk szerint alig kaptak aláírásgyűjtő íveket a baloldaltól. 

Próbálnánk segíteni a népszavazásos aláírásgyűjtésben, de épp elakadunk, mert alig kaptunk az ellenzéktől aláírásgyűjtő íveket.”

– írjkák. A Kutyapártnak a múlt héten 680 ívet adtak. „Mi már akkor is hüledeztünk, hogy ez nagyon kevés, hiszen Budapest mellett gyűjtenénk még több tucat más városban is. De ők azt mondták, hogy A Szent Képlet alapján ennyi jár nekünk, de majd próbálnak még szerezni” – áll a posztban. A Kutyapárt rámutat, hogy az ellenzék kifogásainak semmi értelme, hiszen annyi ívet kérhetnek el a Választási Irodától, amennyit csak akarnak.

Az MKKP szerint több ívet azóta se kaptak és ezért sok városban nem tudták egyelőre elkezdeni az aláírásgyűjtést,

hiába vannak meg hozzá a „passzivistáik”, a pultkoordinátorok, valamint a szüksgése pultok friss matricákkal és felszereléssel ellátva. „Sok aláírásgyűjtésben vettünk már részt, de eddig azért mindig sikerült megugranunk, hogy tudjon aláírást gyűjteni, aki szeretne, kár hogy a hat pártnak ez nem sikerült” – zárja posztot a párt vezetősége. 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató