2022. január 21. - Ágnes
EUR : 357.05
USD : 314.64
Időjárás ikon-1°

Kamu Geri bizalmasa jachton és luxusszállodában űzi a home office-t – Fotók

A budapesti közműholding vezérigazgatója hol a spanyol partokon, hol Marokkóban piheni ki a munka fáradalmait.

Instagram-oldalán osztott meg fotókat Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója vakációjáról – írja a Metropol. Mint a lap is emlékeztet: Mártha 2008-ban, alig 32 évesen kapta meg a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatói posztját.

Mártha Imre aztán Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt is magas pozícióhoz jutott. Mint a Metropol írja, a baloldali városvezetés alatt egybevonták a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalatot, a Fővárosi Kertészetet, a kéményseprőket, de még a Temetkezési Vállalatot is, a hatalmas cég első számú vezetője pedig Mártha lett. 

A Metropol által összegyűjtött képeken Mártha Imre az egyik jach­tozó képre, amin egy fürdőruhás hölggyel volt látható, ráírta: Home office:

Egy másik fotón pedig egy marokkói luxusszállodából jelentkezett be: 

Eközben folyamatosak az elbocsátások a főváros közműcégeinél 

A Metropol állításai szerint folyamatos a rettegés a budapesti szuperholdingban az elbocsátások miatt. Egy kétgyerekes férfit például hónapokig tartottak bizonytalanságban, végül most, az ünnepek előtt rúgták ki többedmagával. A férfi elmondása szerint folyamatos a „ritkítás”, a cégvezetők egyértelműen a fizikai dolgozókra utaznak, miközben Karácsony egyre több tanácsadót alkalmaz. 

A fővárosi óriáscég, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. végül küldött egy levelet ezzel kapcsolatban, amelyben a kormányra mutogatnak. 

„A kormányzati elvonások miatt a Főváros közismerten nehéz gazdálkodási helyzete drasztikus mértékben leromlott, például a köztisztasági feladatokra csaknem 1,9 milliárd forinttal kevesebb jut. Emiatt a Városháza a korábbi több mint 11 ezerhez képest idén csupán mintegy negyedével kevesebb utcai hulladékgyűjtő-edény üzemeltetését tudta megrendelni” – írták.

Forrás: Metropol, Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató