2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Sneider végleg kiakadt Jakabra, aki ismét Gyurcsány segítségére sietett

A jól ismert forgatókönyv szerint megint a Jobbik jött Gyurcsány Ferenc megsegítésére.

„Az elmúlt napokban maga Márki-Zay Péter jelentette ki, hogy könnyen előállhat olyan helyzet, amikor az ő lecserélésére tesznek kíséreltet az összellenzékből. Ennek a mondatnak az előzménye a Jobbikos Iránytű Intézet felmérése volt, amely hatalmas Fidesz előnyt mért, majd erre jöttek a Medián és a Századvég hasonlóan kellemetlen felmérései. Ma pedig azt látjuk, hogy Jakab Péter szentel egy egész posztot Márki-Zay Péternek címezve.

A helyzet teljesen egyértelmű.

Amikor Gyurcsány Ferencnek a nyár elején azzal a veszéllyel kellett szembenéznie, hogy az ellenzék pártjai koalícióba tömörülnek a visszaszorítására, megkereste a már hosszú hónapok óta vele jó viszonyban lévő Jobbikos háttérvezetőket, és megszületett a DK-Jobbik paktum. Ennek köszönhetően a kölcsönös visszalépésekkel a választókerületi helyek 60%-át a két párt szerezte meg magának, és Gyurcsány Ferenc nem elszigetelődve, hanem megerősödve került ki a baloldali ellenzék belső küzdelméből.

Miután Márki-Zay Péter meglepetésre megnyerte az előválasztást, minden kezdődött elölről.

Ezúttal ő próbálta a háttérbe szorítani Gyurcsány Ferencet, akit még naivan arra is megkért, hogy ne szerepeljen, ne kampányoljon. A jól ismert forgatókönyv szerint megint a Jobbik jött Gyurcsány Ferenc megsegítségére. Az intézetük elkészítette az egyébként szerintem reális felmérést, majd annak rendje és módja szerint ki is szivárgott a titkos, belső felmérés. Ma pedig, mint olvasható Jakab Péter folytatja a hadműveletet Márki-Zay Péter ellen.”- írta Sneider Tamás a Jobbik egykori elnöke a Facebook-oldalán.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató