2022. január 24. - Timót
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-7°

Varga Judit: a jövő évi választás kérdése, feladjuk-e a szuverenitásunk

A jövő évi választás legfontosabb kérdése, hogy Magyarország hű marad-e több mint ezeréves múltjához, vagy feladja szuverenitását - nyilatkozta az olasz La Veritá újságnak Varga Judit igazságügyminiszter. A politikus a Facebook-oldalán hétfőn megosztott posztjában idézett az interjúból.

Ismertette: az olasz lap kérdésére kiemelte, hogy "sok múlik a jövő évi választásokon: megvédjük a rezsicsökkentést vagy hagyjuk, hogy a magas energiaárak csapdába ejtsék a lakosságot" - írja az MTI.

Vagy "kiállunk a családtámogatások és a gyermekvédelmi törvény mellett, vagy engedünk az erőszakos LMBTQ-propagandának"

- idézte a nyilatkozatát.

Közölte: örömmel mutatta be a kormány álláspontját az uniós ügyekről és a migrációról az olasz napilap kérdéseire válaszolva.

 

 
 Beszámolója szerint a migrációról hangsúlyozta, hogy

"míg 2015-ben bíráltak bennünket azért, mert kerítéssel védjük a hazánkat és Európát, mára egyre több tagállam cselekszik hasonlóan".

Varga Judit hozzátette: nem várnak bocsánatkérést vagy elismerést, inkább szorgalmazzák, hogy Brüsszel is vegye ki a részét a határvédelem finanszírozásából.

Az Alkotmánybíróság határozatáról elmondta: a magyar kormány bevándorlás-politikájában semmi nem fog változni, hiszen a testület mindenben alátámasztotta a kormány eddigi döntéseit.

"A békeidőben született brüsszeli szabályok ugyanis nem tudják megállítani az illegális bevándorlást" - tette hozzá.

A miniszter posztját azzal zárta: ezeknek a kérdéseknek mind európai súlya van, ezért nem véletlen, hogy a nemzetközi sajtót is egyre jobban érdeklik a magyar válaszok.

"Sok múlik rajtunk, Magyarokon!"

- írta a miniszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató