2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Makizaj elszabadult: bejelentette, hogy szétveri a "háttércsapatot"

Ha ez így megy tovább, Fidesz 4/5 lesz.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje gyanúsnak tartja, hogyan kerülhetett a kutatás a 444-hez.

„Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kedvezőtlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.

A 21 Kutatóközpont és az Iránytű Intézet részvételével készített, 68 oldalas elemzés legfontosabb megállapítása volt, hogy az ellenzéki összefogás lakossági támogatottsága jócskán leszakadt a Fideszétől. Az anyag szerint az ellenzéki listát a megkérdezettek 31 százaléka, a Fidesz-KDNP listáját 46 százalékuk támogatta volna – és a nyilatkozók 52 százaléka kívánta a mostani kormány maradását, míg csak 43 százalékuk akart kormányváltást. Márki-Zay ugyanakkor felettébb gyanúsnak tartja, hogy a nem a nyilvánosság számára készített elemzés simán a médiához kerülhetett.

„Láttam már ilyen trükköket itthon és külföldön is, hogyan lehet hangulatot kelteni a saját jelölt ellen, elmondani róla, hogy már korábbi szövetségesei sem támogatják” – mondta a lapnak a baloldal miniszerelnök-jelöltje.

A hódmezővásárhelyi politikus hozzátette, tudják, hogy melyik csatornán, levelezéssel jutott ki a belső használatú dokumentum, ám nem akarnak személyes felelősöket emlegetni. Azt sem árulta el, melyik elemző központot tartja felelősnek a malőrért, de a tanulságot levonták, változtatnak a háttércsapat „mixén”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató