2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tarlós: "Karácsony kiütötte Pintér Sándort, hát hogyne, én meg Mike Tysont"

Az ex-főpolgármester az Egyenes beszédben elmondta a véleményét a Városháza-ügyről: a mai szituációban nem tudható, hogy mi történt a kulisszák mögött. Az biztos, hogy alakítottak egy vizsgálóbizottságot, de ez szerinte nem egy komolyan vehető grémium, mert azoknak az emberei vannak benne, akiket vizsgálnak.

Ha minden vizsgálóbizottságban így van, akkor egyik bizottság sem vehető komolyan

- válaszolta kérdésre, miszerint a parlamenti vizsgálóbizottságok is így működnek.

Szerinte cinikus módon egy fideszes vezetője lett a vizsgálóbizottságnak, ezáltal azt mondják, hogy ez egy Fidesz vezette bizottság. Ezzel szemben a bizottság döntését többségi szavazattal döntik el, lényegtelen, ki az elnök.

Most már bizonyos, hogy a főpolgármester úr sorozatosan, heteken keresztül nem mondott igazat - szögezte le Tarlós István. Tarlós ennek kapcsán felhozta, hogy Karácsony először kijelentette meghirdetett telkek kapcsán, hogy az előző városvezetés kezdte, holott ezzel szemben a kiírást is fél évvel ezelőtt tették.

Szerinte az is életszerűtlen, hogy

"Karácsony kiütötte Pintér Sándort, hát hogyne, én meg Mike Tysont"

- jegyezte meg Tarlós annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely a Partizánnak azt nyilatkozta, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel ordibált a Városházán tartott házkutatás miatt.

Barts Balázs nem kapott semmiféle fegyelmit Tarlós szerint, annak semmi jogi relevanciája nincs, hogy írt egy elmarasztaló levelet. Az egyetlen fegyelmi intézkedés ami Karácsony kezében volt, az Tarlós szerint a jogviszony megszüntetése volt. Ezért a volt polgármester szerint itt egy kamu-büntetésről van szó.

Aki hét éve állandóan úgy védekezik, hogy visszamutogat, hogy az Orbán verekszik, a Tarlós verekszik, csőbe húztak, egy ilyen ember akart miniszterelnök lenni? - tette fel a kérdést a volt főpolgármester.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató