2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A BLM tüntetők “szeretetből” döntögettek szobrokat a bíróság szerint

Egy szobor ledöntése egy tavalyi Black Lives Matter tüntetés során „szeretetből elkövetett cselekedet” volt – mondta a bíróság.A 17. századi Edward Colston kereskedő szobrának ledöntését a Black Lives Matter tavalyi tüntetése során „a szeretet cselekedetének” nevezték. A vádlott, Sage Willoughby ezt a megjegyzést a Bristoli Koronabíróságon szerdán tartott tárgyalásán tette.



A BBC szerint Willoughbyt és három másik vádlottat azzal vádolták, hogy a városban 2020 júniusában megrendezett Black Lives Matter tüntetésen bűncselekményt okoztak.

Willoughby, aki állítása szerint 11 éves kora óta aláírta a szobor eltávolítását követelő petíciókat, a szobor jelenlétét ahhoz hasonlította, mintha egy „Hitler-szobor állna egy holokauszt-túlélő előtt”.

Egy ilyen kaliberű ember szobrát a város közepén elhelyezni szerinte sértés, és továbbra is így gondolja, bármi is lesz a [per] kimenetele

– írta meg a Breitbart.

Willoughby szerint az egyetlen összehasonlító referencia az esetről, amivel akkoriban rendelkezett, az egy Szaddám Huszein-szobor ledöntése volt Irakban, ahol járműveket használtak.

Az ügyész megjegyezte, hogy Szaddám Huszein szobrát konfliktus idején döntötték le, nem pedig egy békés felvonulás során, Willoughby azt válaszolta:

Ez egy konfliktusos időszak, a faji egyenlőtlenség egy konfliktusos időszak”.

„Amíg az egyenlőség nem valósul meg, addig ez a konfliktus ideje” – ismételte meg a vádlott.

Willoughby azt is visszautasította, hogy erőszakosan cselekedett volna.

Ez nem erőszakos cselekedet volt, hanem az embertársaim iránti szeretet cselekedete„

– állította a vádlott.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató