2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A liberálisok a legkirekesztőbbek egy friss amerikai kutatás szerint

Nem a tolerancia a liberalizmus legfőbb erénye egy friss amerikai kutatás szerint, amelyből kiderül, hogy az Egyesült Államokban a republikánusok támogatói sokkal elfogadóbbak más világnézetű embertársaikkal mint a demokraták szavazói, akik nem szívesen randevúznak, barátkoznak másként gondolkodóval, sőt még a munkakapcsolataikat is leszűkíti és megmérgezi a politika–derül ki a Mandiner cikkéből. 

A Generation Lab/Axios új közvélemény-kutatása szerint az egyetemisták közel negyede nem barátkozna valakivel, aki a másik elnökjelöltre szavazna. A kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a demokraták sokkal nagyobb valószínűséggel bocsátanak el embereket, mint a republikánusok.

A felmérés számai alapján a republikánusok öt százaléka mondta azt, hogy nem barátkozna valakivel, aki a másik pártból való, míg a demokratáknál ez az arány harminchét százalék. A demokraták hetvenegy százaléka nem menne randevúzni más világnézetű emberrel, szemben a republikánusok harmincegy százalékával. A demokraták harminc százaléka – és a republikánusok hét százaléka – nem dolgozna valakinél, aki tőlük eltérően szavazna.

Nemi megoszlásban a következők derültek ki: a nők negyvenegy százaléka menne randevúzni valakivel, aki az ellenfél jelöltjére szavazott, míg a férfiak hatvanhét százaléka. A nők hetvenhat százaléka dolgozna olyannal, aki ellentétes nézeteket vall, szemben a férfiak nyolcvanhat százalékával. A nők mindössze hatvannyolc százalékával szemben a férfiak nyolcvannégy százalékával vásárolna a másik félnél, vagy támogatná annak üzletét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató