2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Hadházy Ákos szerint Magyarországnak mindig nagy politikai sikert hozott, amikor olasz fasisztákkal barátkozott

Hadházy Ákos, az ellenzéki összefogás zuglói jelöltje azt írja a Facebook-on, hogy „Magyarországnak mindig nagy politikai sikert hozott, amikor olasz fasisztákkal barátkozott”. Persze, az még hagyján, hogy ez nem igaz, de ezt még Hadházy sem gondolja így, csak egyszerűen nem tudja a véleményét összeegyeztetni a magyar nyelvvel. Pedig erős nekifutással indult, hogy valahogy lefasisztázza Novák Katalint, ha már őt jelölte a Fidesz köztársasági elnöknek, csak a végén elvétette a célt. Pláne, hogy véleményét egy Matteo Salvinival és Novák Katalinnal készült képpel próbálta alátámasztani. Csakhogy Salvini nem fasiszta és nem szélsőjobboldali. És a magyar választók onnan ismerik a nevét, hogy megvédte az olasz határokat, majd egy koncepciós pert akasztottak a nyakába emiatt.

Nehéz dolga lehet az éles versenyben helytállnia olyasvalakinek, aki Márki-Zay Péter unokatestvére, de Hadházy Ákosra bátran lehet számítani. A balliberális oldalon kiadott nagy, közös feladat az volt, hogy Novák Katalint – mivel a Fidesz köztársasági elnöknek szánja – minden lehetséges módon le kell járatni. És mivel például a homofób jelzőt már ellőtték, de még senki nem fasisztázta le Novák Katalint, Hadházy Ákos összeszedte minden tudását, és hát ez lett belőle.

HADHÁZY LEBUKTATTA A KÉT FASISZTÁT, AHOGY ÖLELKEZNEK

Először is, ugye megtudtuk, hogy Hadházy Ákos szerint

„Magyarországnak mindig nagy politikai sikereket hozott, amikor olasz fasisztákkal barátkozott”.

Hadházy annyira saját hatása alá került, hogy gyaníthatóan erről a kijelentéséről előre nem egyeztetett még az unokatestvérével sem, bár Márki-Zay Péternél sose lehet tudni; még az is lehet, hogy egyetértene vele. A többi ellenzéki párt azonban biztosan nem. Aztán a bejegyzéshez fűzött kép kapcsán – amelyen Novák Katalin és Matteo Salvini közösen szerepelnek – kifejti, hogy Salvini az olasz szélsőjobb vezetője, és Európa legkevésbé szalonképes politikusa, aki rövid ideig volt csak belügyminiszter, aztán csúnyán megbukott. És mivel Novák Katalin a képen épp üdvözli Salvinit, ezért Novák Katalin össze lett fasisztázva. Novák Katalin nettó fasiszta.

KÖSZÖNJÜK, EMESE

Ugyanakkor, ha volt valami kézzelfogható haszna annak, hogy Brüsszel balliberális bürokratái a polgári kormány 2010-es hatalomra kerülése óta támadják Magyarországot, akkor az az, hogy a magyar lakosság képbe került az eddig kevéssé ismert nyugati politikai viszonyokkal. Megtanulta a nagyobb európai pártok nevét, be tudja azonosítani jelentősebb politikusait. Matteo Salvinit is így ismerte meg a hazai közvélemény, amikor belügyminiszterként gátat szabott annak, hogy Soros György által finanszírozott „civilek” az embercsempészekkel összefogva ezrével hordják az illegális bevándorlókat az olasz partokra. Salvini pedig belügyminiszterként tette a dolgát, és nem engedte kikötni a migránshajókat, külön kiemelve: szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy az NGO-hajók a nyílt tengeren hánykolódó ladikokról veszik át a migránsokat, mert ez még rájuk nézve is életveszélyes. Mindennek dacára Salvini ellen jelenleg koncepciós per zajlik Palermóban, amiért 2019 nyarán feltartóztatta az Open Arms nevű, spanyol NGO-s hajót, akik amúgy Soros pénzéből pöfögtetik a naftát. A magyar választók tehát pontosan tudják, hogy Salvini jó belügyminiszter volt, védte Olaszországot, amíg tehette, majd emiatt most kirakatperekben kell védekeznie. Nem mellesleg Salvini pártja, a Liga a legnépszerűbb Olaszországban.

Hadházy Ákos tehát hiába próbálja beadagolni, hogy Salvini fasiszta és szélsőjobboldali, nemcsak az olaszok, de még a magyarok is tudják, hogy ez nem igaz. Amit egyedül rá lehetne sütni a volt belügyminiszterre, hogy EU-szkeptikus. Ez viszont talán nem is meglepő, pláne annak fényében nem, amit most a fényes tekintetű Európától kap, amiért megálljt parancsolt a bevándoroltatásnak. Mindenesetre Hadházy Ákos a posztja alapján a mai nap legeredményesebb Fidesz-aktivistája volt.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató