2022. január 27. - Angelika
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Kamu Geri őrjöng: „Orbánék úgy viselkednek, mint Móricka"

„Orbánék úgy viselkednek, mint Móricka, mindig ugyanaz jut eszükbe: ha megszorítás, akkor Budapest” – írja a főpolgármester Facebook-oldalán.

A főpolgármester szerint az Egészséges Budapest Program forrásaiból több mint 13 milliárd forintot vesz el a kormány.

„Ez, minden túlzás nélkül, élet-halál kérdése. Mert ez a program, amiért megharcoltunk a kormánnyal már az önkormányzati választás után, emberéleteket ment. Mert ez a program a várólisták csökkentését, megszüntetését jelenti, olyan szűrőprogramokat jelent, amelyekkel időben lehet diagnosztizálni rákos megbetegedéseket, és jól tudjuk, az időben megszülető eredmény magát az életet jelentheti sokaknak” – véli Karácsony.

Mint kifejti: megküzdöttek a kormánnyal a budapesti egészségügy fejlesztésének forrásaiért két éve és idén is, „hogy tartsák a szavukat, és adják is oda, amiben megállapodtunk” és hozzáteszi: „jövőre akkor azért fogunk megküzdeni, hogy a kormányzati megszorításoknak ne a budapestiek egészsége lássa kárát.”

„A kormány megszorítócsomagja világos értékválasztás. Nem csak arról van szó, hogy tovább büntetik a budapestieket, de arról, hogy a sok felesleges és pazarló presztízsberuházást fontosabbnak tartják az egészségnél, az emberéletnél. Az a kormány, amelyik itt és most, járvány idején, az általa tovább rombolt egészségügyből von ki újabb forrásokat, az bűnt követ el” – áll a bejegyzésben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató