2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Tóth Bertalan: muszáj megvédeni az ellenzéki együttműködést, mert a Fidesz nem nyugszik

Összegezte az idei évet a lepusztult MSZP társelnöke.

A hosszabb, zagyva szövegéből ezeket emelnénk ki:

„Számunkra teljesen evidens volt már 2014-ben és 2018-ban is, és folyamatosan kezdeményezői voltunk az ellenzéki együttműködésnek, de ehhez sok mindennek meg kellett történnie. 2010-ben bejött egy olyan politikai erő a Jobbik színeiben, amely igencsak kizárta a baloldali együttműködést azzal a politikával, amit akkor képviseltek. Kellett az ő konszolidációjuk, a néppártosodásuk ahhoz, hogy meg tudjunk egyezni alapkérdésekben és az vállalható legyen a baloldali pártok számára is.”

„Muszáj megvédeni ezt az együttműködést, és úgy gondolom, a hat párt igen elkötelezett volt az elmúlt időszakban.”

„Elképesztően sok kísérletet tett a Fidesz annak érdekében, hogy megbontsa ezt az együttműködést, nagyon sok ellenzéki politikus szorult ki ebből a hat ellenzéki pártból, nemcsak az MSZP-ből, akik megjelentek most új, ellenzékellenes pártként és részt akarnak venni a választásokon. Sok-sok olyan próbálkozása van a Fidesznek – és biztos vagyok benne, hogy lesz is –, ami ennek a megbontására tesz kísérletet.”

„Az MSZP biztos, hogy ez ellen minden eszközzel küzdeni fog, hiszen régi motorja az ellenzéki együttműködésnek.”

Tóth hozzátette:

„Márki-Zay Péternek van kompromisszumkészsége és képessége. Az előválasztás valóban egy versenyről szólt, mindenkinek volt előválasztási programja, de onnantól, hogy van közös miniszterelnök-jelölt, természetesen kompromisszumokra kell törekedni.”

Tóth szerint megszületett a közös szlogen is

„Legyen Magyarország Mindannyiunké. És még sok olyan hívó szó lesz, amelyet közösen fogunk használni, van közös arculat, így fognak megjelenni a jelöltek, a szórólapok. Tudom, hogy ezek a munkák unalmasak a választópolgárok számára, de nem szeretném, ha azt hinnék az emberek, hogy jól kifáradtunk az előválasztásban és jó nagyot pihenünk, mert Orbán Viktor nem pihen.”

„Most már a látványosabb része jön a közös kampánynak.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató