2022. augusztus 14. - Marcell
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°18°

"Ha a város nem akarja, akkor a kormány nem fogja erőltetni" - egyelőre nem épül meg a pécsi stadion

Nem épül meg a Bozsik Aréna mintájára tervezett 8000 fős stadion Pécsen – számolt be róla az epiteszforum.hu. A módosítás oka: költségvetési átszervezés. A pécsiek többsége sem támogatta az építkezéseket - írja a nemzetisport.hu.

Ahogy Hargitai János, Baranya megye kereszténydemokrata országgyűlési képviselője korábban elmondta a Népszavának:

„Pécsnek nincs korszerű stadionja, uszodája, élményfürdője. Azért tárgyaltam többször is a miniszterelnökkel, hogy legyenek a mai kornak megfelelő sportlétesítményeink. Most végre előre léphetnénk. De ha a város nem akarja, akkor a kormány nem fogja erőltetni."


A tervezett létesítmény nemcsak sportcélokat szolgált volna, hanem céges rendezvényeknek vagy koncerteknek is otthont adhatott volna.

 Az aréna építésének előkészítésére a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, a megvalósításra pedig a Beruházási Ügynökséget jelölték ki, a telekvásárlást szeptember végére tervezték. A terv azonban nagyon lassan haladt előre, sőt, a végén már sehogyan sem.

 Azért nem valósult meg a projekt, mert a pécsiek többsége az építkezések ellen volt. És mivel a város nagyobbik része nem akarta, a kormány sem erőltette a megvalósítást, és a december 24-én megjelent Magyar Közlönyben visszavonta a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló kormányhatározatot. 

Forrás: Bama.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató