2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Gyurcsány: jövő év legnagyobb vesztese a kormánypárt lesz

Az ATV az év végéhez érve arra kért vezető politikusokat, hogy értékeljék az évet. Így tett Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki szerint pártja megerősödött az előválasztáson, szerinte az ellenzék képes lesz arra, hogy leváltsa a kormányt jövőre. 

A DK elnöke szerint az idei év legfontosabb világpolitikai eseménye volt, hogy januárban beiktatták az Egyesült Államok új demokrata elnökét, Joe Bident.

A populista nacionalizmus nyomasztó négy éve után újra visszakaptuk a reményt, hogy a progresszió és a párbeszéd évei jönnek el a világpolitikában. A hazai közélet legfontosabb eseménye egyértelműen az volt, hogy lezajlott az ellenzéki előválasztás, és felállt az az egységes tábor, amelyik együtt, közösen fogja legyőzni Orbán Viktor rendszerét a jövő évi választásokon

– kezdte az interjút Gyurcsány, aki szerint ez az év is (!) a fideszes botrányoktól volt hangos, példaként hozta fel a Pegasus-botrányt és a Völner-ügyet.

A baloldali politikus úgy értékelt, a kormánypárt az elmúlt években számtalanszor eljátszotta saját becsületét és az emberek bizalmát, szerinte nem csak az idei, de a jövő év legnagyobb vesztesei is ők lesznek.

Magyarország viszont nyert, hiszen megvan a 106 egyéni ellenzéki képviselőjelölt, ráadásul az előválasztás folyamatából a DK megerősödve került ki: mi adjuk a legtöbb jelöltet az ellenzéki összefogásnak, Dobrev Klára pedig minden képzeletet felülmúlóan jól szerepelt a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

– jelentette ki, aki abban bízik, ahogy mondta, 12 év után egy új, demokratikus és európai kormányt adnak majd Magyarországnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató