2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Közleményben ugat a Jobbik: "Kata, a jogállam le van bontva!"

Novák Katalin egy frissen megjelent nagyinterjúban kijelentette, hogy majd köztársasági elnöki minőségében „a jogállamiság lebontásához ő soha nem fog hozzájárulni” – idézi a Jobbik közleményében, melyben arról írnak, mindez „viccnek túl rossz”, ezért inkább „meghökkentő mesének” nevezik.



„Kata a kormányban, a jogállam le van bontva! Éppen Önök bontották le!” – jelenti ki a gyurcsányista párt, hozzátéve, hogy szerintük magának Novák Katalinnak is „»elévülhetetlen érdemei« vannak ennek a velejéig korrupt, a jogállamot szembeköpő, antidemokratikus rendszer kialakításában”.
 
„Az Orbán-rezsim elmúlt 12 éve nemhogy nincs összhangban a jogállamiság legalapvetőbb kritériumaival, de konkrétan le is köpi őket. Európában már jó ideje a sereghajtók vagyunk, az illiberális rezsim nem épp áldásos tevékenységének »hála«. Azonban nem csak a különféle felmérések festenek lesújtó képet a magyar jogállamiságról: a magyarok többsége szerint sem tekinthető Magyarország jogállamnak. És az sem véletlen, hogy a magyarok nem bíznak a kormányban, pláne, ha uniós pénzről van szó” – fogalmazták meg közleményüket.

A Jobbik ezért, „ha valakiről, épp Novák Katalinról nem feltételezné azt, hogy önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet”. „És még véletlenül sem azért – ahogy ő érvel fondorlatos módon – mert nő, hanem azért, mert az állampárt ejtőernyőse, és teljességgel alkalmatlan arra, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett. Csakúgy, mint Orbán másik két bábja: Schmitt Pál valamint Áder János kinevezés- és aláírásügyi megbízottak” – szögezik le.

A párt ezért úgy érzi, itt az ideje a közvetlen államfőválasztásnak. „Döntsön a nép arról, hogy ki az, aki képes megtestesíteni a nemzet egységét!” – írták...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató