2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Greta Thunberg nekiment Bidennek

A svéd klímaaktivista úgy véli, hogy „furcsa” az amerikai elnököt klímaváltozási vezetőnek tekinteni, „ha látjuk, mit csinál a kormánya”.

Joe Biden kormánya valójában eddig olyan lépéseket tett, melyek csak tovább súlyosbították az éghajlatváltozást, holott ennek ellenkezőjét ígérte az idén januárban beiktatott amerikai elnök, mondta Greta Thunberg a Washington Postban hétfőn megjelent interjúban.

„Az Egyesült Államok valójában bővíti a fosszilis tüzelőanyag-infrastruktúrát. Miért csinálja ezt az USA?” – teszi fel a kérdést a lapban a 18 éves svéd klímaaktivista. Thunberg ezután bírálta a világ vezetőit, amiért a fiatalokra hárítják a környezetvédelemért való küzdelem felelősségét.

Szerinte a tinik és az aktivisták nem felelősek a kialakult helyzetért, ők csak fel akarják hívni az emberek figyelmét arra, hogy „vészhelyzettel állunk szemben”.

Greta Thunberg szerint az őszi glasgow-i klímacsúcs valójában „PR-esemény”, egyben pedig „kudarc” volt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy némi fejlődést is sikerült elérni a COP26-on, mert a fosszilis tüzelőanyagokat első ízben vették bele az esemény záródokumentumába, de ennél azért jóval többet várt a világ.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató