2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Leszakadt egy kisbolt galériája Józsefvárosban, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, egy pedig megsérült egy kisboltban, amikor rájuk szakadt a raktározásra használt galéria a Baross utca 82. szám alatt.

A rendőrségi honlap azt írta, egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy ott dolgozó nőt kórházba vittek. A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

A helyszínen lévő emberek elmondása szerint a bolt előtt óriási halomban állnak a sörök és egyéb élelmiszerek, ezeket a helyszínelők hozhatták ki a járdára. A környék lezárva, fehér ruhás helyszínelők és rendőrök dolgoznak, kérdezik ki az embereket.



Az első információk szerint a szomszédos söröző galériája szakadt le, de a későbbi, hivatalos hírek már csak a kisboltról szóltak.

A Józsefváros Újság értesülése szerint a baleset délelőtt 11 körül történt, a katasztrófavédelem azonnal kivonult, a VIII., IX. és XX. kerületekből is érkeztek autók. A tűzoltók két embert sikeresen kimentettek a beszakadt galéria romjai, és az ott tárolt dolgok alól, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Egy személy mentése 13 órakor fejeződött be, őt azonban nem tudták élve kihozni a romok alól.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató