2022. május 23. - Dezső
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°11°

Dömötör Csaba Márki-Zayról: Egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle

„Olyan, mintha a pultnál 15 deka jövőt kértek volna, aztán adtak 20 deka múltat” – mondta a Magyar Nemzetnek az államtitkár.

Érzéketlenséggel vádolta a baloldalt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely a lap csütörtöki számában jelent meg. Dömötör Csaba közölte: a baloldal kidobná a kukába a kormány által elért gazdasági növekedést, a béremelést, az adócsökkentést, a kordában tartott energiaárakat és a soha nem látott szélességű családtámogatási programot.

„Jól irányzott fejesugrás lenne ez a múltba, az előre kitervelt fajtából” – mondta a lapnak. Az államtitkár közölte: a baloldali érzéketlenség ellenére a kormány teszi a dolgát

ezért lesz hat százalék feletti az idei növekedés, ezért lesz átlagosan több százezres családi adó-visszatérítés, ezért nő kétszázezerre a minimálbér.

A baloldali szavazók is elégedetlenek Márki-Zay Péterrel

Dömötör Csaba beszélt arról is: a baloldalon még a koronavírus-járvány időszakában is mindent a kormánypártok iránti indulat és ellenszenv határozott meg.

„Ezért indítottak vakcinaellenes kampányt, petícióztak, betiltást követeltek, és egy álmentővel turnéztak. Még az sem számított nekik, hogy emberéletek forognak kockán” – mondta. Arra az újságírói felvetésre, lehetséges-e, hogy a baloldal már Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt utódját keresi, Dömötör Csaba azt mondta:

„Az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle.Az egész olyan, mintha a pultnál 15 deka jövőt kértek volna, aztán adtak nekik 20 deka múltat, és félszegen még meg is kérdezik: maradhat?” – mondta a politikus, hozzátéve, szerinte a baloldali szavazók is elégedetlenek Márki-Zay Péterrel.

Lapulnak a Városháza ügyében

„Az átláthatóságot hirdető aktivistaszervezetek úgy lapulnak a Városháza ügyében, hogy a tücsökciripelést is lehet hallani, pedig tél van” – közölte, hozzátéve: Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt romlik a köztisztaság, súlyosbodik a hajléktalanhelyzet és káosz telepedett a közlekedésre Budapesten.

„A budapesti városvezetési deficit sokadjára kapcsolja be a riasztót: a baloldal egy-két év alatt is képes lerombolni azt, amit sokak munkájával egy évtized alatt felépítettünk” – tette hozzá. Az államtitkár közölte: biztos abban, hogy Novák Katalin államfőként a tőle megszokott elszántsággal küzd majd az egész ország ügyéért.

„Megfelelő jelölt a megfelelő helyen” – tette hozzá Dömötör Csaba.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató