2022. január 27. - Angelika
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Gyász: elhunyt a Fradi legendája

A 73 éves mesteredző 55 éven át szolgálta hűséggel a Ferencvárosi Torna Clubot

Józsi bácsi egy igazi példakép volt, személyében a Ferencvároshoz mindig és minden körülmények között hűséges ember távozott az élők sorából.

Életének 74. évében meghalt a Ferencváros birkózólegendája, Széles József – közölte a gyászhírt a Fradi.hu, amely így emlékezett meg az elhunyt szakemberről.

„Egy igazi zöld-fehér példakép hagyott itt bennünket, hiszen Széles József személyében a klubunkért mindig minden körülmények között kitartó, hűséges ember távozott közülünk. Tizenöt éves kora óta semmi mást nem tudott elképzelni, mint a zöld-fehér színkombinációt, az Üllői utat.”

Széles József 1948. szeptember 29-én született, és sportolóként ,az FTC szabadfogású birkózójaként kétszer nyerte meg a magyar bajnokságot csapatban: előbb 1976-ban, majd 1978-ban. Aktív pályafutása után sem szakadt el az Fraditól, ugyanis edzőként is kivételes munkát végzett a Ferencvárosért.

De nem csak a birkózó társadalom tagjainak volt bérelt helye a szívében, Józsi bácsi minden ferencvárosi sportolót szeretett, mindenkihez volt egy kedves szava, és mindenki bizalommal fordulhatott hozzá tanácsért. A mesteredző keze alatt többszáz gyermek sajátította el a birkózás fortélyait, olyan fiatalokat tanított, mint a későbbi világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter.

Soha, egyetlen interjújában nem mulasztott el hitet tenni az FTC szeretete mellett. A legkisebbek közül lett ő a legnagyobb, életfilozófiáját egyszer így foglalta össze:

„Mondják: ilyen alacsony termetű ember mit is tehetne mást, de nekem az az elvem, hogy nem szabad a versenyzőket felülről nézni. Lentről igyekszem őket tolni felfelé az általuk megcélzott csúcsig. Ez fontos elv”.

A klubért végzett áldozatos munkáját 1993-ban aranydiplomával ismerték el, majd az FTC Örökös bajnoka lett, és az első, aki megkapta a 2013-ban éltre hívott Albert Életműdíjat. A 73 éves mesteredző 55 éven át szolgálta hűséggel a Ferencvárosi Torna Clubot.

Széles Józsefet az FTC saját halottjának tekinti, temetéséről a klub gondoskodik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató