2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Jakab fölszólította Novák Katalint: Azonnal írjon ki közvetlen államfő választást

„Novák Katalin szerint, aki megkérdőjelezi az ő alkalmasságát a köztársasági elnöki posztra, az lenézi a nőket. Mondja ezt annak a pártnak a tagjaként, amelynek Kövér elvtársa szánalmasnak nevezte az országgyűlés női politikusait, egy másik képviselője meg úgy véli, akkor lesz egy nő egyenjogú egy férfival, ha szül 4 gyereket” – írja bejegyzésében a Jobbik elnöke.

Jakab szerint nem a nép, hanem Orbán Viktor akaratából lesz köztársasági elnök Novák, emellett nem azért jelölte, mert nő, hanem „mert a Fidesz alelnökeként, képviselőjeként, minisztereként végignézte a jogállamiság lebontását, a magyar nemzet kisemmizését, a fideszes gyűlöletpolitika tökélyre fejlesztését, a nemzet darabokra szakítását”.

A közvetlen államfő választást vezetné be Jakab Péter, erre szólította fel Novák Katalint is, hogy ezzel bizonyítsa, képes a nemzet egységének képviseletére. „Egy valóban jobboldali, valóban nemzeti politikus ennél szebb felkérést nem is kaphat. Ön azt ígérte, nem engedi a jogállamiság lebontását. Eddig engedte. De most itt a lehetőség, hogy elkezdje visszaépíteni” – emelte ki.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató