2022. január 27. - Angelika
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Magyarország benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak

A megállapodás azt részletezi, hogy a 2021-27-es időszakban felhasználható, több mint 9000 milliárd forint összegű kohéziós forrásokat milyen fejlesztésekre fordítja majd az ország.

Magyarország benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel. Azt írták:

a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé tartozzon.

Ennek érdekében a következő évek uniós és hazai forrásait elsősorban a gazdaságélénkítésre, a kis- és középvállalkozások támogatására, a magyar települések erősítésére, valamint a kutatás, fejlesztés és innovációs célú beruházásokra fordítják.

Kiemelték, Magyarország az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat és a társadalmi egyeztetést követően az első tagállamok között nyújtotta be a partnerségi megállapodást hivatalosan a bizottságnak. A dokumentum rögzíti, hogy a 2021-27-es időszakban felhasználható, hazai társfinanszírozással együtt több mint 9000 milliárd forint összegű kohéziós forrásokat milyen fejlesztésekre fordítja az ország. A következő években tovább erősítik Magyarország gazdasági és társadalmi versenyképességét, hogy

Magyarország azon országok közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni

– hangsúlyozták.

A partnerségi megállapodás, majd az operatív programok benyújtása az első lépés ahhoz, hogy a 2021-27-es uniós fejlesztési időszakban a Magyarország számára rendelkezésre álló uniós források lehívhatók legyenek. A bizottsági jóváhagyást követően téríti vissza az unió Magyarországnak azokat a forrásokat is, amelyeket a kormány a gazdaság újraindításáért a nemzeti költségvetéséből már kifizetett a magyar pályázóknak – áll a Miniszterelnökség közleményében.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató