2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Visítanak Sorosék: Már saját bankja is van az Orbán családnak

A miniszterelnök veje a pénzügyi szektorban is terjeszkedik, visítják az ellenzéki lapok az éterben, különösen Soros-blogja.

A BDPST Zrt. üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A BDPST Zrt. a jogszabályoknak megfelelően benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz, az elbírálás folyamatban van

- közölte a cég.

„Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét.

A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott” - fogalmazott a tranzakcióval kapcsolatban az új tulajdonos, Tiborcz István.

A tájékoztatás szerint a pénzintézetet továbbra is az a Hegedüs Éva vezeti, aki a 2010-es alapítás óta áll a bank élén. „A Gránit Bank megvásárlása minden, számunkra fontos feltételnek megfelel, mert olyan jövőorientált befektetés, amely hosszú távú, amelyben tere van a digitalizációnak és az innovációnak egyaránt” - tette hozzá Tiborcz István.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató