2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Egyre durvább járványhullámoktól tart Zacher Gábor

A toxikológus attól fél, hogy egy igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte.

Zacher Gábor az RTL-nek adott interjújában úgy fogalmazott: „Attól tartok, de nagyon, hogy

a koronavírusnak újabb és újabb mutációi bukkannak majd fel, amik ki tudják cselezni az védőoltásokat, így egyre durvább járványhullámok jöhetnek.

Kifejezetten félek attól, hogy egy igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte” – mondta a toxikológus.

Hozzátette, hogy amíg nálunk 70, és más, fejlett országokban 80-90 százalékos az átoltottság, rengeteg hely akad szerte a világban, ahol ez a szám csupán 1-2 százalék, a hatalmas különbség leküzdéséért pedig lenne bőven tennivaló, hiszen az említett térségekből indulnak ki a mutációk is.

Zacher Gábor komoly tervekkel vág neki a 2022-es évnek. A toxikológus és sürgősségi főorvorvos szeretne újabb könyvet kiadni és legalizáltatni Magyarországon a  terápiás marihuána-fogyasztást. Utóbbira egyelőre nem lát esélyt, attól viszont tart, hogy az új év újabb mutációkat is tartogat, ami nem sok jóval kecsegtet.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató