2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Hollandia: Rendőrök verik a járványügyi szigorítások ellen tiltakozókat - Videó

Ezrek gyűlnek össze Amszterdamban a tüntetési tilalom ellenére.

Ma délután több ezer ember dacolva a holland fővárosban a tiltással összegyűlt egy tüntetésre a holland kormány járványügyi intézkedései ellen.

A rendőrség kiszorította a tömeget a térről, vízágyúkkal és könnygázzal oszlatták a tiltakozókat.

A helyi önkormányzat betiltotta a tüntetést, mondván, hogy a rendőrségnek információi vannak arról, hogy egyes tüntetők "erőszakra felkészülve" tervezhetnek részt venni a rendezvényen. Az önkormányzat később sürgősségi utasítást adott ki, hogy az emberek hagyják el a Múzeum teret. A rohamrendőrök vízágyúkkal vonultak át a füvön, hogy megtisztítsák a területet, a tüntetőket pedig a közeli utcákba zavarták.

Mielőtt a rendőrök bevonultak, néhány tüntető a Van Gogh Múzeum közelében kibontott egy transzparenst, amelyen az állt: "Kevesebb elnyomást, több törődést". Egy csoport fehér pulóveres és maszkos demonstráló táblákat tartott a magasba, köztük egy olyat, amelyen ez állt: "Nem vírusról van szó, hanem ellenőrzésről", a másik oldalon pedig "Szabadság" felirat volt olvasható.

Hollandiában a lezárások értelmében minden nem alapvető fontosságú üzlet, valamint a bárok, éttermek és szórakozóhelyek, például múzeumok, színházak és mozik zárva tartanak.

A rendőrök brutálisan oszlatták a tüntetőket:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató