2023. március 25. - Irén, Írisz
EUR : 388.21
USD : 361.93
Időjárás ikon15°10°

Idősek Tanácsa szerint teljes esztelenség Márki-Zay Péter nyugdíjasokat gyalázó kijelentése

Márki-Zay Péter gyakorlatilag már minden társadalmi csoportot vérig sértett – reagált a Magyar Nemzetnek Ábrahám Katalin a baloldal miniszterelnök-jelöltjének tegnapi kijelentésére.
Az Idősek Tanácsának tagja szerint a politikus kijelentése „teljes esztelenség", a vírus pedig nem pártszimpátia alapján válogat, mindenkire veszélyes lehet.Korábban portálunk is megírta, hogy Márki-Zay tegnap a Facebookon közvetített újévi köszöntőjében arról beszélt, hogy a baloldalnak azért lehet több esélye nyerni az idei országgyűlési választásokon, mert az idős választópolgárokat „megtizedelte" a koronavírus-járvány, köreikben pedig hagyományosan magasabb a jobboldal támogatottsága.

A kormány tanácsadó testületeként is működő Idősek Tanácsának tagja úgy véli, hogy a nyugdíjasok széles társadalmi réteget alkotnak Magyarországon, így érthető, hogy minden politikai szerveződés számítana a szavazataikra.

Márki-Zay Péter célzott sértései, amikkel a nyugdíjasokat támadja, ebből a szempontból is érthetetlenek – mondta Ábrahám Katalin.

Ismert, a baloldal jelöltje korábban a 13. havi nyugdíjról is úgy nyilatkozott, hogy azt nagyon nehéz visszavonni, ha egyszer egy kormány már bevezette.

Forrás: Origo nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató