2022. január 18. - Piroska
EUR : 355.89
USD : 311.53
Időjárás ikon

Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – közölte a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője.


 
„A tető kigyulladt, és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll” – mondta Jermaine Carelse, a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre. „A tüzet nem sikerült megfékezni, és repedések keletkeztek az épület falain” – tette hozzá.

A helyszínen készített videofelvételeken az volt látható, hogy a város központjában lévő épületből sötét füst száll az ég felé. A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Carelse. A tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérültek meg emberek. Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – tájékoztatott.

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes Fokvárosi Egyetem könyvtárának egy részét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató