2022. január 25. - Pál
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-7°

Brüsszel szerint félő, hogy Ukrajna összefogna Magyarországgal

Ha Putyin mégis katonai akcióba lép, akkor elég egyértelmű, hogy Ukrajna nem fog jelentős katonai támogatást kapni a Nyugattól, írja a Bloomberg véleménycikke.


 
Orbán Viktor annyira népszerűtlen mostanában Brüsszelben, hogy sok európai vezető attól tart, hogy Ukrajna felvétele az Unióba egy újabb illiberális félautokráciát vonna be, amely aztán összefoghat Magyarországgal, Lengyelországgal, vagy bármely más populista vezetésű állammal az egyre ébredező Európai Bizottsággal szemben – írta a Bloomberg cikke, amely az Ukrajnára irányuló orosz fenyegetéssel foglalkozott.

A véleménycikk kiemelte továbbá, hogy Ukrajna elégedetlensége – miszerint még nem az Európai Unió tagja – nem csoda, hiszen a Freedom House politikai szabadságrangsorán Magyarország nem sokkal áll Ukrajna előtt. Ha Putyin mégis katonai akcióba lép, akkor elég egyértelmű, hogy Ukrajna nem fog jelentős katonai támogatást kapni a Nyugattól. Biden ugyanis december 8-án kifejezetten kizárta, hogy amerikai csapatokat küldjön, és a Fehér Ház elhalasztotta a katonai segélyek Kijevbe való eljuttatását, mert félő, hogy ezzel Putyint provokálja.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató